Gallery 2

Foto's uit de Languedoc - Roussillon

Nieuws

overzicht:  volledig / samenvatting

Gelukkig Nieuw Jaar 2020

Geplaatst op 7 januari, 2020 om 0:20

Een voorspoedig jaar 2019

Geplaatst op 9 januari, 2019 om 11:10

Verhuizing

Geplaatst op 18 december, 2018 om 11:15


Per 11 februari 2019 gaan wij verhuizen naar

SUD 37, 8711 CR WORKUM

Prettige feestdagen

Geplaatst op 18 december, 2018 om 11:10


Wij wensen iedereen prettige feestdagen en een goede start van 2019.

:)

onze caves zijn opnieuw in de prijzen gevallen

Geplaatst op 7 maart, 2016 om 11:10


Cave de Berlou en Cave Roquebrun zijn op het Concours Agricole de Paris 2016 opnieuw in de prijzen gevallen.


Nieuwe wijnen en aanbieding

Geplaatst op 4 maart, 2016 om 0:00

:)Er is een aanbieding. Kijk verder op de site, onder aanbieding. Bestel nu, en het is voor de paasdagen zeker in huis. Verder komen er nieuwe wijnen binnen, o.a. de Parfum de Schistes, en de Pas du Lièvre. Alleen de naam al, maakt deze wijn geschikt voor de paasdagen. We weten immers al lang, hoe de hazepazen lopen, nietwaar? 


CLIMATS, PREMIER CRU, KEURMERKEN

Geplaatst op 1 maart, 2016 om 8:00

Wijnliefhebbers, wilt u graag nieuwe dingen te weten komen, meer leren of gewoon iets

Wijnen en AOC

De wijnen uit Bourgogne, onderverdeeld per appellation, ‘village’ (dorp), 'Premier cru’ en ’Grand cru’, zijn rijk en gevarieerd. De Appellation d’Origine Contrôlée (AOC) staat borg voor de specifieke eigenschappen van de wijn uit de streek. Neem deel aan een cursus of een proeverij en ontdek alle geheimen van de ‘grote namen’ zoals Corton, Montrachet, Chambertin, of de AOC Village zoals Pouilly-Fumé of Irancy.

 

- See more at: http://www.bourgondie-toerisme.com/ontdek-bourgondie/kennismaken-met-wijn#sthash.kmoQvHjv.dpuf

euks meemaken? Ontdek de unieke ‘climats’, de Premier cruwijnen en de keurmerken. Of u kunt kennismaken met andere wijnliefhebbers

De ‘climats’ van Bourgogne

In het hart van de Bourgondische wijngaarden ontdekt u de ‘climats’, een lokale term waarmee een perceel aangeduid wordt waarvan de rijke grond en de natuurlijke omstandigheden uniek zijn. Bij een bezoek aan een wijnkelder of een museum in het gebied leert u alles over de geschiedenis, de wijngaarden, de samenstelling van de grond, de ligging en het microklimaat van deze percelen.

 

In Côte-d’Or, in het hart van de Côte de Nuits en de Côte de Beaune, ontdekt u de grote wijnen zoals die van Romanée-Conti of Meursault. Meer richting het noorden, in Yonne, vindt u de beroemde Chablis, een ‘appellation Grand cru’ die zich over zeven ‘climats’ uitstrekt. De Saone-et-Loire telt 140 ‘climats’ die de classificatie ‘Premier cru’ hebben. Bezoek de dorpjes Givry en Rully in de Saône-et-Loire en maak kennis met de ‘Premier cru’ wijnen van de Côte Chalonnaise.

 

- See more at: http://www.bourgondie-toerisme.com/ontdek-bourgondie/kennismaken-met-wijn#sthash.kmoQvHjv.dpuf

De wijngaarden en de wijnkelders

350 professionals uit de wijnindustrie laten u gratis minimaal één wijn proeven. Ze delen alle geheimen van hun wijngaarden en wijnen met u.

 

Ontdek de lijst met erkende wijngaarden en wijnkelders “De Vignes en Caves”

 

Activiteiten en onthullingen rondom de wijngaarden

De meer dan honderd Bourgondische dienstverleners voorzien van het kwaliteitslabel ‘Vignobles & Découvertes’ (wijngaarden & onthullingen) bieden u bijna 150 activiteiten die met wijn te maken hebben ( wijnkelders bezoeken, wijnproeverijen, wandelingen door de wijngaarden met eet- en drinkpauzes….)

 

Ontdek de lijst "Vignobles et Découvertes"

Ontmoet andere wijnliefhebbers

Houdt u van echt en authentiek? Maak dan kennis met wijnbouwers in de streek die hun deuren voor u openstellen. Ze zullen u meer vertellen over de wijnen die van hun eigen oogst afkomstig zijn..

 

Vind een wijnbouwer

 

Als u graag wilt proeven of wijn wilt kopen bij een organisatie van wijnproducenten, dan kunt u terecht bij de coöperatieve wijnkelders gelegen in het hart van de wijngaarden.

 

Vind een coöperatie

 

De ‘négociant-éleveur’ (wijnhandelaar) koopt zijn wijnen in het vat en laat ze daarna rijpen. Hij beschikt over een grote wijncollectie die hij te koop aanbiedt en geeft u zijn deskundig advies.

 


- See more at: http://www.bourgondie-toerisme.com/ontdek-bourgondie/kennismaken-met-wijn#sthash.kmoQvHjv.dpuf

Een glas proeven en de wijngaarden van Clos Vougeot
Champagne en Bourgogne UNESCO Werelderfgoed

Geplaatst op 15 februari, 2016 om 15:10

De UNESCO heeft de wijnklimaten van enkele wijngaarden in de Bourgogne en de heuvelachtige wijngaarden, huizen en kelders in de Champagne uitgeroepen tot cultureel erfgoed.

 

De 1247 wijnklimaten in de Bourgogne en de wijngaarden, huizen en kelders in de Champagne maken nu zodoende deel uit van de “culturele Franse ontwikkelingslandschappen”, een bewijs dat zij beschikken over een ‘Valeur Universelle Exceptionnelle’, oftewel een alomvattende uitzonderlijke waarde, aldus de internationale organisatie.

 

 

Champagne !

 

Voor de UNESCO vertegenwoordigen de wijngaarden, huizen en kelders van de Champagne de “plaatsen waar de methode voor de bereiding van mousserende wijnen, dankzij een tweede gisting in de fles, werd ontwikkeld sinds het begin van de 17e eeuw tot de vroege industrialisering in de 19e eeuw”.

 

Er zijn 3 gebieden die volgens de UNESCO een weerspiegeling vormen van het hele proces van de champagneindustrie. Dit zijn de volgende 3 ‘ensembles’:

 

De avenue de Champagne, waar u de grote champagnehuizen en kelders kunt vinden, en Fort Chambrol, beiden in Epernay;

De heuvel van Saint-Nicaise in Reims, waar de kelderverdiepingen gebruikt worden als ruimtes voor de wijngisting;

De historische wijngaarden van Hautvilliers, Aÿ en Mareuil-sur-Aÿ.

 

De wijnpercelen in de Bourgogne

 

De wijnklimaten in de Bourgogne, de culturele landschappen, zijn nauwkeurig afgebakende wijnpercelen op de zachte heuvels van Côte de Nuits en Côte de Beaune, ten zuiden van Dijon. Deze percelen geven de wijn een uniek karakter. Ieder van hen produceert unieke crus, waaronder enkele van de meest beroemde ter wereld: Romanée-Conti, Montrachet, Vosne-Romanée...

 

Deze toevoeging aan de Werelderfgoedlijst vormt evenzeer een beloning voor het exceptionele erfgoed van deze regio’s en de diversiteit van de grondgebieden... zonder de tradities en de deskundigheid van de wijnmakers in de Bourgogne en Champagne te vergeten!

 

 

UNESCO Werelderfgoed in Frankrijk

 

Frankrijk telt vandaag de dag 41 door de UNESCO erkende erfgoederen, waaronder de Cisterciënzer abdij van Fontenay (Bourgogne), het Canal du Midi (Midi-Pyreneeën) en de wegen van de Pelgrimsroute Santiago de Compostela, om er maar een paar te noemen. Meer informatie over het UNESCO Werelderfgoed in Frankrijk kunt u vinden op onze website.
NOG MEER NIEUWS UIT HET ZUIDEN

Geplaatst op 15 februari, 2016 om 9:25

CARNAVAL IN NICE

 

Carnaval van Nice aan de Côte d'Azur

van 12 februari 2016 tot en met 28 februari 2016

Het belangrijkste evenement aan de Côte d'Azur in de winter.

 

Aan de oorsprong van dit heidens feest, wordt carnaval gevierd voor vastentijd, tijdens de "vette dagen" (Mardi gras). Het is het laatste feest voorafgaand aan een periode van matigheid en een magere keuken, waardoor alle uitbarstingen toegestaan zijn tijdens carnaval.

 

Het carnaval van Nice kent zijn hoogtijdagen sinds de belle époque, de beginjaren van de 20e eeuw. De geschiedenis begint echter al in 1294, met het verblijf in Nice van de graaf van Provence Charles II, hertog van Anjou, die hier de feestelijke dagen van Carnaval kwam vieren.

 

Vandaag de dag is het carnaval van Nice één van de meest belangrijke carnavals ter wereld. Het is een feest vol kunstig opgemaakte mensen, kostuums met pluimen, lovertjes en glitter, optochten van praalwagens, grote gezichten en spektakels. 1000 internationale muzikanten en dansers maken het tot een nog groter feest... Hoogtepunten van deze enorme en bontgekleurde parades zijn het carnavaleske corso en de slag om de bloemen, zonder het vuurwerk als afsluiting te vergeten.

 

Aan de Côte d'Azur, langs de Middellandse Zee, heeft het carnaval van Nice de allures van het "Europese carnaval van Rio"...

 


F�?TE du CITRON in MENTON

Geplaatst op 15 februari, 2016 om 9:20

 

Fête du Citron® in Menton aan de Côte d'Azur

van 13 februari 2016 tot en met 02 maart 2016

Citrusvruchten staan centraal

 

Het Fête du Citron® in Menton, is een uniek evenement met elk jaar meer dan 230.000 bezoekers. Dit feest alleen mobiliseert 300 profesionnals en 145 ton citrusvruchten. Naast de citrusvruchten, kunt u tevens de tuinen bewonderen en meedoen aan de optochten, overdag of 's nachts.

 

In 2016 wordt Cinecittà geëerd tijdens het Fête du Citron®.

 

Het thema van de 83e Fête du Citron® in Menton is daarmee bekend. Het is het hoofdevenement van het pays Mentonnais, dat plaatsvindt van 13 februari tot en met 2 maart 2016.

 

Nadat het feest drie jaar gewijd is aan Jules Verne, is de keuze van het thema dit jaar gevallen op Cinecittà.

 

Op de weg van la dolce vita

 

Bereid u dus voor op een nieuwe onvergetelijke reis tussen 13 februari en 2 maart 2016 langs monumenten, figuren en weergaven van de Italiaanse film middels sinaasappels en citroenen.

 

Deze "reis door Italië" zal op de vooravond van Valentijnsdag beginnen in de Jardins Biovès en zal heel het feest langs voortduren, waar u een afwisselende wandeling kunt maken langs de meesterwerken van de Italiaanse film. De figuren gemaakt van citrusvruchten zijn gebaseerd op dramatische films als Amarcord, comedies, spektakelfilms als Cleopatra en zelfs Italiaanse westerns.

 

Als de avond is gevallen, zullen deze plekken zich kunnen hullen in sprookjesachtige kleuren dankzij de Jardins de lumières (16, 19, 23 en 26 februari vanaf 20:30 uur). Bezoekers en toeschouwers worden ondergedompeld in een intieme ambiance van voorstellingen in het quartier. Onder de verlichtingen en het spel van de acteurs, komen de decors met citrusvruchten tot leven en worden ze verlicht en gekoesterd aan de hand van originele banden van Ennio Morricone of Nino Rota.

 

Een fantastische wandeling in het maanlicht.. Maar wat zou het Fête du Citron® zijn zonder de corso's van het gouden fruit (14, 21 en 28 februari om 14:30 uur) ?

 

Er wordt eer betoond aan de clowns en aan La Strade de Fellini. Er zijn twee avondcorso's op donderdag 18 en 25 februari om 20:30 uur, gevolgd door vuurwerk.

 

Contact

 

VVV-kantoor Menton

8 avenue Boyer, Palais de l’Europe

06500 MentonRss_feed