Gallery 2

Foto's uit de Languedoc - Roussillon

Nieuws

F�?TE du CITRON in MENTON

Geplaatst op 15 februari, 2016 om 9:20

 

Fête du Citron® in Menton aan de Côte d'Azur

van 13 februari 2016 tot en met 02 maart 2016

Citrusvruchten staan centraal

 

Het Fête du Citron® in Menton, is een uniek evenement met elk jaar meer dan 230.000 bezoekers. Dit feest alleen mobiliseert 300 profesionnals en 145 ton citrusvruchten. Naast de citrusvruchten, kunt u tevens de tuinen bewonderen en meedoen aan de optochten, overdag of 's nachts.

 

In 2016 wordt Cinecittà geëerd tijdens het Fête du Citron®.

 

Het thema van de 83e Fête du Citron® in Menton is daarmee bekend. Het is het hoofdevenement van het pays Mentonnais, dat plaatsvindt van 13 februari tot en met 2 maart 2016.

 

Nadat het feest drie jaar gewijd is aan Jules Verne, is de keuze van het thema dit jaar gevallen op Cinecittà.

 

Op de weg van la dolce vita

 

Bereid u dus voor op een nieuwe onvergetelijke reis tussen 13 februari en 2 maart 2016 langs monumenten, figuren en weergaven van de Italiaanse film middels sinaasappels en citroenen.

 

Deze "reis door Italië" zal op de vooravond van Valentijnsdag beginnen in de Jardins Biovès en zal heel het feest langs voortduren, waar u een afwisselende wandeling kunt maken langs de meesterwerken van de Italiaanse film. De figuren gemaakt van citrusvruchten zijn gebaseerd op dramatische films als Amarcord, comedies, spektakelfilms als Cleopatra en zelfs Italiaanse westerns.

 

Als de avond is gevallen, zullen deze plekken zich kunnen hullen in sprookjesachtige kleuren dankzij de Jardins de lumières (16, 19, 23 en 26 februari vanaf 20:30 uur). Bezoekers en toeschouwers worden ondergedompeld in een intieme ambiance van voorstellingen in het quartier. Onder de verlichtingen en het spel van de acteurs, komen de decors met citrusvruchten tot leven en worden ze verlicht en gekoesterd aan de hand van originele banden van Ennio Morricone of Nino Rota.

 

Een fantastische wandeling in het maanlicht.. Maar wat zou het Fête du Citron® zijn zonder de corso's van het gouden fruit (14, 21 en 28 februari om 14:30 uur) ?

 

Er wordt eer betoond aan de clowns en aan La Strade de Fellini. Er zijn twee avondcorso's op donderdag 18 en 25 februari om 20:30 uur, gevolgd door vuurwerk.

 

Contact

 

VVV-kantoor Menton

8 avenue Boyer, Palais de l’Europe

06500 Menton


Categorieën: Geen