Gallery 2

Foto's uit de Languedoc - Roussillon

Nieuws

NOG MEER NIEUWS UIT HET ZUIDEN

Geplaatst op 15 februari, 2016 om 9:25

CARNAVAL IN NICE

 

Carnaval van Nice aan de Côte d'Azur

van 12 februari 2016 tot en met 28 februari 2016

Het belangrijkste evenement aan de Côte d'Azur in de winter.

 

Aan de oorsprong van dit heidens feest, wordt carnaval gevierd voor vastentijd, tijdens de "vette dagen" (Mardi gras). Het is het laatste feest voorafgaand aan een periode van matigheid en een magere keuken, waardoor alle uitbarstingen toegestaan zijn tijdens carnaval.

 

Het carnaval van Nice kent zijn hoogtijdagen sinds de belle époque, de beginjaren van de 20e eeuw. De geschiedenis begint echter al in 1294, met het verblijf in Nice van de graaf van Provence Charles II, hertog van Anjou, die hier de feestelijke dagen van Carnaval kwam vieren.

 

Vandaag de dag is het carnaval van Nice één van de meest belangrijke carnavals ter wereld. Het is een feest vol kunstig opgemaakte mensen, kostuums met pluimen, lovertjes en glitter, optochten van praalwagens, grote gezichten en spektakels. 1000 internationale muzikanten en dansers maken het tot een nog groter feest... Hoogtepunten van deze enorme en bontgekleurde parades zijn het carnavaleske corso en de slag om de bloemen, zonder het vuurwerk als afsluiting te vergeten.

 

Aan de Côte d'Azur, langs de Middellandse Zee, heeft het carnaval van Nice de allures van het "Europese carnaval van Rio"...

 


Categorie├źn: Geen