Gallery 2

Foto's uit de Languedoc - Roussillon

Nieuws

CLIMATS, PREMIER CRU, KEURMERKEN

Geplaatst op 1 maart, 2016 om 8:00

Wijnliefhebbers, wilt u graag nieuwe dingen te weten komen, meer leren of gewoon iets

Wijnen en AOC

De wijnen uit Bourgogne, onderverdeeld per appellation, ‘village’ (dorp), 'Premier cru’ en ’Grand cru’, zijn rijk en gevarieerd. De Appellation d’Origine Contrôlée (AOC) staat borg voor de specifieke eigenschappen van de wijn uit de streek. Neem deel aan een cursus of een proeverij en ontdek alle geheimen van de ‘grote namen’ zoals Corton, Montrachet, Chambertin, of de AOC Village zoals Pouilly-Fumé of Irancy.

 

- See more at: http://www.bourgondie-toerisme.com/ontdek-bourgondie/kennismaken-met-wijn#sthash.kmoQvHjv.dpuf

euks meemaken? Ontdek de unieke ‘climats’, de Premier cruwijnen en de keurmerken. Of u kunt kennismaken met andere wijnliefhebbers

De ‘climats’ van Bourgogne

In het hart van de Bourgondische wijngaarden ontdekt u de ‘climats’, een lokale term waarmee een perceel aangeduid wordt waarvan de rijke grond en de natuurlijke omstandigheden uniek zijn. Bij een bezoek aan een wijnkelder of een museum in het gebied leert u alles over de geschiedenis, de wijngaarden, de samenstelling van de grond, de ligging en het microklimaat van deze percelen.

 

In Côte-d’Or, in het hart van de Côte de Nuits en de Côte de Beaune, ontdekt u de grote wijnen zoals die van Romanée-Conti of Meursault. Meer richting het noorden, in Yonne, vindt u de beroemde Chablis, een ‘appellation Grand cru’ die zich over zeven ‘climats’ uitstrekt. De Saone-et-Loire telt 140 ‘climats’ die de classificatie ‘Premier cru’ hebben. Bezoek de dorpjes Givry en Rully in de Saône-et-Loire en maak kennis met de ‘Premier cru’ wijnen van de Côte Chalonnaise.

 

- See more at: http://www.bourgondie-toerisme.com/ontdek-bourgondie/kennismaken-met-wijn#sthash.kmoQvHjv.dpuf

De wijngaarden en de wijnkelders

350 professionals uit de wijnindustrie laten u gratis minimaal één wijn proeven. Ze delen alle geheimen van hun wijngaarden en wijnen met u.

 

Ontdek de lijst met erkende wijngaarden en wijnkelders “De Vignes en Caves”

 

Activiteiten en onthullingen rondom de wijngaarden

De meer dan honderd Bourgondische dienstverleners voorzien van het kwaliteitslabel ‘Vignobles & Découvertes’ (wijngaarden & onthullingen) bieden u bijna 150 activiteiten die met wijn te maken hebben ( wijnkelders bezoeken, wijnproeverijen, wandelingen door de wijngaarden met eet- en drinkpauzes….)

 

Ontdek de lijst "Vignobles et Découvertes"

Ontmoet andere wijnliefhebbers

Houdt u van echt en authentiek? Maak dan kennis met wijnbouwers in de streek die hun deuren voor u openstellen. Ze zullen u meer vertellen over de wijnen die van hun eigen oogst afkomstig zijn..

 

Vind een wijnbouwer

 

Als u graag wilt proeven of wijn wilt kopen bij een organisatie van wijnproducenten, dan kunt u terecht bij de coöperatieve wijnkelders gelegen in het hart van de wijngaarden.

 

Vind een coöperatie

 

De ‘négociant-éleveur’ (wijnhandelaar) koopt zijn wijnen in het vat en laat ze daarna rijpen. Hij beschikt over een grote wijncollectie die hij te koop aanbiedt en geeft u zijn deskundig advies.

 


- See more at: http://www.bourgondie-toerisme.com/ontdek-bourgondie/kennismaken-met-wijn#sthash.kmoQvHjv.dpuf

Een glas proeven en de wijngaarden van Clos Vougeot
Categorie├źn: Geen